MeixnerAlapitvany_szines_logo

Ambulanciánk

A Meixner Ambulanciák célja, hogy korrekt, részletes pedagógiai-pszichológiai kivizsgálást követően egyéni fejlesztést biztosítson a beszédhibás, beszédzavarban szenvedő, olvasás, írás, valamint számolási nehézséggel küzdő gyermekeknek.

Az ambulanciákon a felnőttképzés keretében, a hallgatók elsajátíthatják a Meixner – módszer gyakorlatát. Lehetőség van óralátogatásokra, szakmai konzultációkra, esetmegbeszélésre, tanácsadásra.

Alapítványunkban többirányú munka folyik:
Diagnosztikai munka:
  • Részletes pedagógiai, logopédiai, pszichológiai vizsgálat elvégzése után állítunk csak fel diagnózist. Szükség esetén mozgásvizsgálatot végzünk.
Terápiás munka:
Terápia
Terápia

logopédiai terápiák:

  • beszédindítás (nem beszélő gyermekek kezelése) – home training, rendszeres tanácsadás
  • beszédhiba-javítás – pöszeség terápia
  • beszédfejlesztés (szókincs-, mondatalkotás- és összefüggő beszéd fejlesztése)
  • megkésett és akadályozott beszédfejlődésű gyermekek terápiája

pedagógiai terápiák:

  • olvasás, írászavarban szenvedő gyermekek fejlesztése (dyslexia, dysgraphia)
  • iskola-előkészítő, preventív foglalkozás dyslexia-, dysgraphia- veszélyeztetett gyermekek részére
  • tantárgyi korrepetálás dyslexiás gyermekeknek( magyar, történelem, idegen nyelv, matematika)
Rendszeres tanácsadás szülőknek
Módszertani központ pedagógusok részére

Konzultációkat, bemutató órákat tartunk tanfolyamok keretében. Módszertani javaslatokat teszünk az általunk vizsgált gyermekek sikeres nevelésének, oktatásának segítése céljából.

feliratkozás hírlevélre

Tájékoztató

Örömmel tájékoztatjuk a kollégákat, hogy az „Országos kutatás diákok körébena gyermekek olvasástechnikai tudásának és szövegértésének feltérképezésére, sztenderdizálás” elnevezésű kutatási projekt keretében, a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából alapítványunk elkészült az 2. évfolyamosok mérésére szolgáló olvasólap aktualizálásával.


A vizsgálati anyag szakemberek számára térítésmentesen igényelhető név, végzettség és munkahely megjelölésével az alapitvany@meixner.hu címen.


Eddig elkészült olvasólapjaink:
1-2. évfolyam, 2-3. évfolyam, 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam.

Támogatónk:

Alapítványunk a sztenderdizálási munka folytatásaként a 2016/2017-es tanév végén az 1. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat aktualizálását végezte el  részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben  támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A Meixner Alapítvány az 5. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását is elvégezte a 2015/2016-os tanév végén, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A 3. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását alapítványunk elindította, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben a Richter Gedeon Nyrt. támogatásából, melyet ezúton is köszönünk. A folyamat első eredményeiről Sipos Zsóka (logopédus – okl. gyógypedagógus, Meixner Alapítvány) 2015. december 9-én a Dyslexiás Gyermekekért Egyesületnél előadást tartott, melynek anyaga megtekinthető itt.
A diák további felhasználásához kérjék az előadó engedélyét. Tel: +36-20-242-6280
Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

Copyright © 2022. All Rights Reserved.
|