MeixnerAlapitvany_szines_logo

Jótékony zene - (kód: meixner23)

Jótékony zene – (kód: meixner23)

A Gyermekétkeztetési Alapítvány komolyzenei hangversenyt tett közzé a https://www.MuseHelps.com weboldalon Mozart: Figaro házassága – nyitány, Beethoven I. Szimfónia és Király Gábor Négy Fantáziájának felvételével a koncertre jegyet vásárlók számára. A koncert online premier, felvétele sehol máshol nem elérhető az interneten, 2023. június 30-ig lesz megtekinthető. A koncertet a Zeneakadémia Nagytermében rögzítették. Ebben a közvetítésben az adakozó 15 euró adomány ellenében Király: Négy Fantázia Zenekarra és Hegedűre című (50 perces) ősbemutatóját nézheti, hallgathatja meg. Magasabb adomány összegért a Mozart és a Beethoven mű felvételét is láthatja. Előadja az Anima Musicae Kamarazenekar, vezényel Sugár Gergely, szólista Korcsolán Orsolya. Erre a linkre kattintva veheti meg kiválasztott jegyét és tekintheti meg a hangversenyt.

https://musehelps.com/buy-ticket/meixner23/

A komolyzene öröme összehoz bennünket! Élvezze a koncertet és támogassa ezzel egy különleges gyermek oktatását a Rákospalotai Meixner Iskolában!  

Köszönjük támogatását, jó szórakozást kívánunk!

feliratkozás hírlevélre

Tájékoztató

Örömmel tájékoztatjuk a kollégákat, hogy az „Országos kutatás diákok körébena gyermekek olvasástechnikai tudásának és szövegértésének feltérképezésére, sztenderdizálás” elnevezésű kutatási projekt keretében, a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából alapítványunk elkészült az 2. évfolyamosok mérésére szolgáló olvasólap aktualizálásával.


A vizsgálati anyag szakemberek számára térítésmentesen igényelhető név, végzettség és munkahely megjelölésével az alapitvany@meixner.hu címen.


Eddig elkészült olvasólapjaink:
1-2. évfolyam, 2-3. évfolyam, 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam.

Támogatónk:

Alapítványunk a sztenderdizálási munka folytatásaként a 2016/2017-es tanév végén az 1. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat aktualizálását végezte el  részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben  támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A Meixner Alapítvány az 5. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását is elvégezte a 2015/2016-os tanév végén, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A 3. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását alapítványunk elindította, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben a Richter Gedeon Nyrt. támogatásából, melyet ezúton is köszönünk. A folyamat első eredményeiről Sipos Zsóka (logopédus – okl. gyógypedagógus, Meixner Alapítvány) 2015. december 9-én a Dyslexiás Gyermekekért Egyesületnél előadást tartott, melynek anyaga megtekinthető itt.
A diák további felhasználásához kérjék az előadó engedélyét. Tel: +36-20-242-6280
Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

Copyright © 2023. All Rights Reserved.