Kedves Kollégák!

A 3. évfolyamos olvasólapok sztenderdizálásának következő lépéséhez önkéntes segítőket keresünk.

Június 29-én, szerdán 9 órától adatrögzítő szakmai napot tartunk, melynek keretében a 3. évfolyamos olvasólapok sztenderdizálásának minőségi mutatóit visszük fel (konkrét hibázásokat hibatípusokkal) egy webes felületre. A munkához az olvasólapok minőségi értékelésében való jártasság, alapvető informatikai tudás és saját laptop szükséges. Sajnos ezért fizetni külön nem tudunk, de lesz kávé, víz és sütemény. Aki jön, az rendelkezni fog egyéni azonosítóval már a minőségi kiértékelő szoftver próbálgatásának fázisában (ami mások számára csak jóval később lesz elérhető a tesztelési időszak miatt).

A szakmai nap helyszíne: Prezi Székház, 1065 Nagymező utca 54. 

Amennyiben szeretnétek jelentkezni a szakmai napra, kérjük, írjatok e-mailt a kutatas@meixner.hu címre, mert csak 15 fő vehet részt a munkában. Jelentkezési határidő: 2016. június 27., 12 óra.

Sok szeretettel: A Meixner Alapítvány kutató kollektívája

feliratkozás hírlevélre

Tájékoztató

Örömmel tájékoztatjuk a kollégákat, hogy az „Országos kutatás diákok körébena gyermekek olvasástechnikai tudásának és szövegértésének feltérképezésére, sztenderdizálás” elnevezésű kutatási projekt keretében, a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából alapítványunk elkészült az 2. évfolyamosok mérésére szolgáló olvasólap aktualizálásával.


A vizsgálati anyag szakemberek számára térítésmentesen igényelhető név, végzettség és munkahely megjelölésével az alapitvany@meixner.hu címen.


Eddig elkészült olvasólapjaink:
1-2. évfolyam, 2-3. évfolyam, 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam.

Támogatónk:

Alapítványunk a sztenderdizálási munka folytatásaként a 2016/2017-es tanév végén az 1. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat aktualizálását végezte el  részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben  támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A Meixner Alapítvány az 5. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását is elvégezte a 2015/2016-os tanév végén, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A 3. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását alapítványunk elindította, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben a Richter Gedeon Nyrt. támogatásából, melyet ezúton is köszönünk. A folyamat első eredményeiről Sipos Zsóka (logopédus – okl. gyógypedagógus, Meixner Alapítvány) 2015. december 9-én a Dyslexiás Gyermekekért Egyesületnél előadást tartott, melynek anyaga megtekinthető itt.
A diák további felhasználásához kérjék az előadó engedélyét. Tel: +36-20-242-6280
Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

Copyright © 2022. All Rights Reserved.