Kedves Kollégák!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy „A megkésett beszédfejlődés és fejlődéses dysphasia terápiája Meixner-módszer szerint” c. akkreditált pedagógus-továbbképzési programunk hivatalos Alapítási Engedélyét megkaptuk, és az OH oldalán a pedagógus-továbbképzési jegyzéken is szerepel.

A képzés 66 órás, indítását 2017. őszén tervezzük.

Röviden a továbbképzésről: A legújabb tudományos ismeretek felhasználásával egyszerűen, érthetően bemutatjuk a nyelvi készség kialakulását, fejlődését. A résztvevők megismerik azokat a genetikai, morfológiai, funkcionális tényezőket, melyek szervezik a beszéd folyamatának megvalósulását. Milyen hibák, hol okozhatnak eltérést a folyamatban. Megismerik továbbá a megkésett beszédfejlődés tüneteit és terápiás lehetőségeit. A tanfolyam résztvevői az előadásokon, filmvetítéseken, esetismertetéseken, szemináriumokon, kiscsoportos megbeszéléseken, eszközkészítéseken keresztül megtanulják a sérült beszédfunkciók vizsgálatának módszereit; a megkésett beszédfejlődés tüneteit, okait; megtanulják a teszteredmények helyes értékelését, diagnózis felállítását. A diagnózis felállítása után képesek lesznek a gyermek fejlődését optimálisan biztosító kezelési terv elkészítésére. A rengeteg gyakorlat és szemléltetés eredményeként a hallgatók elsajátítják a Meixner-féle beszédterápia főbb lépéseit, megismerik eszköztárát, megtanulják az eszközök alkalmazását a beszédzavarban szenvedő, különböző korú gyermekeknél. A meglévő ismereteik alapján képesek lesznek újabb eszközök készítésére. Ezek segítik majd a megkésett beszédfejlődésű és dysphasiás gyermekekkel folyó terápiás munkájukat.

Részletek a Tanfolyamaink menüpont alatt.

feliratkozás hírlevélre

Tájékoztató

Örömmel tájékoztatjuk a kollégákat, hogy az „Országos kutatás diákok körébena gyermekek olvasástechnikai tudásának és szövegértésének feltérképezésére, sztenderdizálás” elnevezésű kutatási projekt keretében, a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából alapítványunk elkészült az 2. évfolyamosok mérésére szolgáló olvasólap aktualizálásával.


A vizsgálati anyag szakemberek számára térítésmentesen igényelhető név, végzettség és munkahely megjelölésével az alapitvany@meixner.hu címen.


Eddig elkészült olvasólapjaink:
1-2. évfolyam, 2-3. évfolyam, 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam.

Támogatónk:

Alapítványunk a sztenderdizálási munka folytatásaként a 2016/2017-es tanév végén az 1. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat aktualizálását végezte el  részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben  támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A Meixner Alapítvány az 5. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását is elvégezte a 2015/2016-os tanév végén, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A 3. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását alapítványunk elindította, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben a Richter Gedeon Nyrt. támogatásából, melyet ezúton is köszönünk. A folyamat első eredményeiről Sipos Zsóka (logopédus – okl. gyógypedagógus, Meixner Alapítvány) 2015. december 9-én a Dyslexiás Gyermekekért Egyesületnél előadást tartott, melynek anyaga megtekinthető itt.
A diák további felhasználásához kérjék az előadó engedélyét. Tel: +36-20-242-6280
Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

Copyright © 2022. All Rights Reserved.