MeixnerAlapitvany_szines_logo

legfrissebb hírek és események

Kedves Pedagógusok!

Az 1. osztályos Játékház tankönyvcsaládhoz a Meixneres Betűkészlet megrendelhető a Betűbazár webáruházból:

https://betubazar.hu/Meixner-betukeszlet-olvasni-tanulo-gyerekeknek

A tankönyvcsaládhoz tartozó Hívóképek (nagyméretű, az osztályterem falára kitehető) pedig a Meixner Alapítványtól vásárolható meg. Részletek a „Kiadványaink” menüpontban.

Köszönjük, hogy egyre többen tanítanak Meixner-módszerrel!

TANKÖNYVJEGYZÉK

Kedves Pedagógusok!

A 2024/2025. tanév hivatalos tankönyvjegyzékén megtalálhatóak a Játékház 1. osztályos könyvei: IDE kattintva elérhetők.

A Játékház tankönyvcsalád 2. osztályos könyvei is megrendelhetőek: IDE kattintva .

Köszönjük, hogy egyre többen tanítanak Meixner-módszerrel!

Meixner Ildikó Játékház című olvasókönyvcsaládjának alkalmazására felkészítő akkreditált továbbképzés – 57 óra – 455/10/2022.

A továbbképzés keretében Meixner Ildikó diszlexia prevenciós módszerén alapuló 1. osztályos olvasókönyvcsaládját mutatjuk be.

A módszer azért kiemelt jelentőségű, mert alkalmazása esetén a veszélyeztetett gyermekek túlnyomó többségénél elkerülhető az olvasási problémák kialakulása, a harmonikus fejlődésű gyermekek esetében pedig az aprólékos kidolgozottság, a sok szemléltető eszköz és változatos gyakorlóanyag könnyed, stresszmentes olvasástanulást tesz lehetővé.

Kedves Szülők, Pedagógusok, Érdeklődők!

Adója 1%-val a Meixner Alapítványon keresztül a Rákospalotai Meixner Általános Iskola, valamint az ambulanciánk működését támogatja.
Adószám: 18168987-2-42

Köszönjük támogatását!

Köszönjük támogatását!
Kedves Szülők, Pedagógusok, Érdeklődők!

A Meixner Alapítvány, a Meixner olvasástanítási módszer gondozója elindított egy közösségi adománygyűjtő kampányt. Ha Önöknek is fontos, hogy minél több gyermek tanulhasson ezzel a módszertannal olvasni, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a segítség a tanulási vagy logopédiai problémákkal küzdő gyermekeknek, kérjük támogassák a kezdeményezést lehetőségeikhez mérten.

brancskozosseg.hu

feliratkozás hírlevélre

Tájékoztató

Örömmel tájékoztatjuk a kollégákat, hogy az „Országos kutatás diákok körébena gyermekek olvasástechnikai tudásának és szövegértésének feltérképezésére, sztenderdizálás” elnevezésű kutatási projekt keretében, a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából alapítványunk elkészült az 2. évfolyamosok mérésére szolgáló olvasólap aktualizálásával.


A vizsgálati anyag szakemberek számára térítésmentesen igényelhető név, végzettség és munkahely megjelölésével az alapitvany@meixner.hu címen.


Eddig elkészült olvasólapjaink:
1-2. évfolyam, 2-3. évfolyam, 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam.

Támogatónk:

Alapítványunk a sztenderdizálási munka folytatásaként a 2016/2017-es tanév végén az 1. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat aktualizálását végezte el  részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben  támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A Meixner Alapítvány az 5. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását is elvégezte a 2015/2016-os tanév végén, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben támogatásból, melyet ezúton is köszönünk. Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

A 3. évfolyamosok mérésére kidolgozott olvasásvizsgálat sztenderdizálását alapítványunk elindította, részben saját forrásból, részben önkéntesek társadalmi munkájából, részben a Richter Gedeon Nyrt. támogatásából, melyet ezúton is köszönünk. A folyamat első eredményeiről Sipos Zsóka (logopédus – okl. gyógypedagógus, Meixner Alapítvány) 2015. december 9-én a Dyslexiás Gyermekekért Egyesületnél előadást tartott, melynek anyaga megtekinthető itt.
A diák további felhasználásához kérjék az előadó engedélyét. Tel: +36-20-242-6280
Az átdolgozott olvasólapokat, illetve a hozzájuk tartozó instrukciós füzetet az alapítvány e-mail címén lehet igényelni – szakmai végzettség, munkahely megjelölésével.

TÁMOGATÓINK

pro_filii_logo_rgb
1200px-Logo_of_the_Hungarian_National_Bank.svg_
Copyright © 2022. All Rights Reserved.